Βιβλία

Ο  εν  λόγω  Τουριστικός Οδηγός, ο οποίος σημειωτέον αποτελεί και τον μοναδικό Τουριστικό  Οδηγό  για το νομό, εκδόθηκε το 2009 και αποτελείται από 232 σελίδες διαστάσεων 14,5×21 cm  με αναδιπλούμενο χάρτη ,έγχρωμες φωτογραφίες,ιστορικά  στοιχεία, πλήρη περιγραφή της κάθε περιοχής καθώς και χρηστικές πληροφορίες για τον κάθε επισκέπτη.

Το πώς οι περιηγητές -άνθρωποι που σήμερα θα ονομάζαμε κοσμοπολίτες, τυχοδιώκτες ακόμη και κατάσκοποι- είδαν την Αιτωλοακαρνανία, παρουσιάζεται στην εν λόγω έκδοση μαζί με χάρτες, γκραβούρες και αυθεντικά σημειώματα των περιηγητών.

Το εν λόγω βιβλίο αποτελεί μία πολυτελής έκδοση 296 σελίδων, που συνοδεύεται από ανέκδοτες φωτογραφίες και αναφέρεται για πρώτη φορά στην ζωή, την ιστορία και τα έργα όλων όσοι πέρασαν από τον δημαρχιακό θώκο της ιστορικής πόλης του Μεσολογγίου, από το 1836 μέχρι και σήμερα.

 

Μέσα από το εν λόγω βιβλίο επιχειρείται η αποκατάσταση της μνήμης και κυρίως της εθνικής δράσης του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα(1891-1957) ο οποίος αποτέλεσε ιδρυτής και αρχηγός της αντιστασιακής ένοπλης οργάνωσης ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος).

Κύλιση προς τα επάνω